H ιστορία επαναλαμβάνεται

Unknown | 10/06/2012 08:50:00 μ.μ. | 0 σχόλια





Τον Οκτώβριο του 1988 οι τηλεοπτικές συνήθειες των τηλεθεατών της Αθήνας αλλάζουν με την προσθήκη 6 δορυφορικων  κανάλιων  για την επίγεια αναμετάδοσή τους στην Αθήνα.Οι  Αθηναίοι  έχουν  για πρώτη φορά την δυνατότητα να κάνουν  ζάπινγκ ανάμεσα σε παραπάνω από τα δύο γνώριμα κρατικά κανάλια.

 Αναλυτικά τα πρώτα έξι δορυφορικά κανάλια στην Αθήνα ήταν τα εξής: 

 1. Super Channel (Μ. Βρετανία) 2. TV5 Europe (Γαλλία)  3. SAT1 (Γερμανία) 4. RAIDUE (Ιταλία)   5. CNN International (Η.Π.Α)   6. Horizon (ΕΣΣΔ)

Με το πέρασμα της Αττικής στην ψηφιακή εποχή και την παύση της αναλογικής εκπομπής των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών τον Ιούλιο του 2012 έκαναν την εμφάνιση τους με τέλεια εικόνα και ήχο 2 νέα κανάλια (deutsche welle και BBC world news ) για το αττικό κοινό , ενώ πέρασαν από την αναλογική εκπομπη αλλά 3 κανάλια (euronews ,tv5 monde και ρικ sat ).Αξιοσημείωτο είναι πως το cnn συνεχιζει ακόμα αναλογικά ως το μοναδικό κανάλι που εκπέμπει ακόμα αναλογικά από τον υμηττό .

Το cnn προφανώς κρατάει τα σκήπτρα της μακροβιότερης χρονικά εκπομπής και συνεχίζει ακόμα παραλλήλα με το tv5 monde σε ψηφιακό επίπεδο πλέον .

 Με την οικονομική κρίση που έχει αγγίξει το τηλεοπτικό πεδίο της χώρας από μέρα σε μέρα το τηλεοπτικό πρόγραμμα γίνεται ολοένα  και φτωχότερο ενώ οι επιλογές για τον Ελληνα τηλεθεατή πλέον είναι ελάχιστες.Μηπως τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επιστρέψουμε στις δορυφορικές επιλογές;





 

Category: , , , , ,

0 σχόλια