UPDATE στην ενοτητα RETRO - THΛΕΤΩΡΑ

Unknown | 10/13/2012 06:42:00 μ.μ. | 1 σχόλια




Στην ενότητα  RETRO προστεθηκε mini αφιέρωμα για το ΤΗΛΕΤΏΡΑ
Ερχονται  και αλλά ....
STAY TUNED



ΤΗΛΕΤΏΡΑ 

 


 

  Το συγκεκριμένο κανάλι ήταν ιδιοκτησία του εκδότη της "Ελεύθερης Ώρας" Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος σχολίαζε κάθε βράδυ την τρέχουσα επικαιρότητα αμέσως μετά τις βραδυνές ειδήσεις ενώ ταυτόχρονα είχε και το δικό του talk show λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις αρχές του 92.Εκπέμπε από την συχνότητα 23.

 Το ΤΗΛΕΤΩΡΑ πωλήθηκε στον όμιλο Τσοτσορού το 1999-2000. Με την ονομασία POLIS αγόρασε την συχνότητα του ΤΗΛΕΤΩΡΑ και κάποιοι δημοσιογράφοι μεταπήδησαν στο νέο κανάλι (Ρίτσα Μπιζόγλη)Ο Μιχαλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος του POLIS, το οποίο λίγα χρόνια μετά μετονομάστηκε Channel 9 από την πώληση του σταθμού στον Κοντομηνά .

Στο Channel 9 εργάστηκε παλιότερα και ο Νίκος Ευαγγελάτος λίγο πριν μεταπηδήσει στον ΑΝΤ-1.. Συνέχισε όμως να εκπέμπει στο κανάλι 3 VHF (Παράνομα) μέχρι που κατασχέθηκαν τα μηχανήματα  το 2000 και ο Κος Μιχαλόπουλος φυλακίστηκε. 

Το πρόγραμμα του σταθμού απαρτιζόταν κατά κύριο λόγο από ενημερωτικές εκπομπές ("Το Ντοκουμέντο της εβδομάδος",  εκπομπές της  Μαρίας Δουράκη,του διεθνολογου Δενδρινού, του  Πατερα Μεταλληνου ,Χωρις Προσωπειο,Σε εθνική ευθεία )και λιγότερο από ντοκυμαντέρ ,ταινίες,παιδικό πρόγραμμα  και μουσική .

 Λόγω του ιδιοκτήτη του Γρήγορη Μιχαλόπουλο το κανάλι είχε μια ιδιόμορφη πολιτική άποψη των πραγμάτων καθόλη την διάρκεια του προγράμματος του με αποτέλεσμα να έχει μεμονωμένο κοινό και ιδιόμορφη μάτια των γεγονότων .

 

 

Category: ,

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι το κανάλι έιχε το ωραίο πρόγραμμα:τηλεφροντιστήριο μαθηματικών-παρ'ότι δεν θυμάμαι τον παρουσιαστή,και τους λοιπούσ συντελεστές του.Και βεβαίως έβαζε καθημερινά κιν.σχέδια,κάτι ωραία πράγματα.Ενα από αυτά ήταν επιστημ.φαντασίας,μάλλον ιαπωνικό,σκέτη δυστοπία.Δηλαδή ,επρόκειτο για μια ομάδα ισχυρών τηλεπαθητικώντηλεκινητικών που εργάζονταν για μια εταιρεία με ομιχλώδεις σκοπούςκαι κίνητρα.
    Μέχρι και σήμερα ψάχνω να βρώ ποίο ήταν,διότι τον τίτλο δεν τον είχα μάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή