Το Αρχονταρίκι ξανα στην ΕT1 απο την Κυριακή 3/3

Unknown | 2/28/2013 10:37:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Η εκπομπή "Αρχονταρίκι" επιστρέφει στην συχνότητα της ΕΤ1 και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Μαρτίου...
Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Με έναν νέο κύκλο εκπομπών, το «Αρχονταρίκι» επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΤ1, από την Κυριακή 3 Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 10.30.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος φιλοξενεί κάθε Κυριακή εκλεκτούς προσκεκλημένους, που ο καθένας έχει διαπρέψει στον τομέα του κι έχει διακριθεί για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Μαζί τους, συζητά για θέματα που άπτονται των ανθρώπινων σχέσεων – ιδιαίτερα στο χώρο της οικογένειας - ενώ παράλληλα εξετάζουν τα σύγχρονα προβλήματα από την ορθόδοξη οπτική γωνία, σε συνδυασμό με την εποχή και τη νεωτερικότητα.
Στο νέο της κύκλο, η εκπομπή ξεφεύγει από τη σταθερή και στατική παρουσίαση, καθώς βγαίνει από το στούντιο και επισκέπτεται διαφορετικούς χώρους και τόπους ,ανάλογα με την εκάστοτε θεματολογία της.
Στόχος της εκπομπής είναι η παρουσίαση κοινωνικών φαινομένων  με τρόπο που προσφέρει στους τηλεθεατές προοπτική ελπίδας, η ανάπτυξη καινοτόμων εθελοντικών δράσεων, η προβολή της αθέατης πλευράς των γεγονότων και η ανάδειξη της εκκλησιαστικής ζωής και των θρησκευτικών δρώμενων. Επιπροσθέτως, επιχειρεί μία προσέγγιση της λαϊκής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, προωθεί το διαχριστιανικό και διαθρησκευτικό διάλογο και αναδεικνύει τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Στην πρώτη εκπομπή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος βρίσκεται στη χιονισμένη κορυφή του Σαγματά Θηβών και συζητά με τον ηγούμενο της Μονής Σαγματά, π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο για τη ζωή του Ρώσου Αγίου Λουκά του Ιατρού, καθηγητού και Ακαδημαϊκού.
Περιδιαβαίνοντας μέσα από κειμήλια, βιβλία, φωτογραφικό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του σύγχρονου Αγίου Λουκά, αποκαλύπτεται ο μεγάλος και πρωτοπόρος επιστήμονας, αλλά και ο σύγχρονος μάρτυρας".

Category:

0 σχόλια