ΣΚΑΙ :Μαγειρεύω οικονομικα - Chef στον αέρα . Tο menu αυτής της εβδομάδας

Unknown | 3/25/2013 01:30:00 π.μ. | 0 σχόλια


 Κάθε μέρα η ενότητα συνταγών TV COOK  του ATHENS TV CHANNELS  ανανεώνεται με όλες τις  συνταγές από τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές ! Συνταγές που καλύπτουν όλες τις ημέρες και ώρες, για καθημερινές αλλά και για πιο ειδικές περιστάσεις.

Η καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ“Chef στον αέρα”   καθημερινά  με ανανεωμένη κουζίνα και την Ελένη Ψυχούλη ορεξάτη όσο ποτέ, με τους  καλεσμένους της  να παρουσιάζουν εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.50 και ο σεφ  Βησσαρίων Παρθένης "Μαγειρεύει οικονομικά" καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι δύο από τις εκπομπές που είναι πάντα διαθέσιμες στο TV COOK του ATHENS TV CHANNELS .

Δείτε το menu αυτής της εβδομάδας και για τις δύο εκπομπές


“Chef στον αέρα”
Δευτέρα 25 Μαρτίου μαγειρεύουν νόστιμα, καθημερινά φαγητά με τον Chef Ανδρέα Λαγό: κοτόπουλο με ντοματίνια, πατατούλες και τυρί στη γάστρα και κουνουπίδι που μαγειρεύεται και σερβίρεται ολόκληρο με μπέικον και κρεμμύδια! Η Ελένη φτιάχνει εύκολες ανιθόπιτες στο τηγάνι!

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στολίζουν κέικ για να τα μεταμορφώνουν σε σπιτικές τούρτες! Η Όλγα Κωνσταντινίδου δείχνει τη συνταγή για μια νόστιμη επικάλυψη του σοκολατένιου κέικ και μια φραουλένια εκδοχή του κέικ βανίλιας! Ο Νεκτάριος Βουρίκης φτιάχνει εύκολα τρουφάκια αρωματισμένα με τσάι Ερλ Γρέι!

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο Chef Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύει με σαλάμι αέρος με φουντούκι: φάβα με γλυκόξινη σάλτσα και τραχανότο με λάχανο, καυκαλήθρες και γιαούρτι! Η Ελένη φτιάχνει φιλέτο ψαριού με λαχανικά στον ατμό!

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου φτιάχνουν πρωτότυπα κλαμπ σάντουιτς! Ο Chef Κώστας Τζιτζικάκης ετοιμάζει κλαμπ με ελληνικά τυριά και χοιρινό φουαντρέ και γλυκό κλαμπ σάντουιτς με φρούτα και σάλτσα γιαουρτιού! Ο Chef Γιώργος Λαχανίδης φτιάχνει μια γρήγορη μακαρονάδα με παπαρδέλες και ψητά ντοματίνια!

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου μαγειρεύουν το ριζότο! Ο Chef Στέφανο Ρόσσι φτιάχνει ριζότο με ελληνικό προσούτο και φινόκιο και με το ριζότο που περίσσεψε ετοιμάζει ιταλικούς ρυζοκεφτέδες, τα ‘αραντσίνι’! Ο Ανδρέας Λαγός, που μαγειρεύει κάθε Παρασκευή στην στήλη της «άλλης εκδοχής», φτιάχνει μαριναρισμένα φρούτα με βαλσαμικό ξύδι και σπιτική μαρέγκα!


"Μαγειρεύει οικονομικά"
Τη Δευτέρα  φτιάχνει το  κλασικό φαγητό της ημέρας. Χρησιμοποιεί ξαλμυρισμένο βακαλάο . Ετοιμάζει ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για πίτα, εύκολη και γρήγορη. Πίτα εποχής,   μια που χρησιμοποιεί χόρτα  της Άνοιξης (  σπανάκι, ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα) πάνω σε χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο.


Την Τρίτη ετοιμάζει  λιγκουίνι με σολομό σε  κρέμα γάλακτος και μυρωδικά, σβησμένο με βότκα. Μία πλούσια σαλάτα, συνοδεύει το πιάτο. Γαρνίρει με κεφτεδάκια καπνιστής γαλοπούλας με γιαούρτι  και πολύ έξυπνα ο σεφ, ραντίζει τα λαχανικά με νιφάδες ποπ-κορν.


Την Τετάρτη παρασκευάζει μία βελουτέ σούπα καλαμποκιού με κάρυ και γάλα καρύδας. Σε μία καλοψημένη και τραγανή τάρτα, προσθέτει μία λευκή κρέμα από σοκολάτα και κατίκι  και γαρνίρει με φρούτα εποχής.


Την Πέμπτη ετοιμάζει σουτζουκάκια κοκκινιστά με πρώτη ύλη τον τόνο. Είναι ένας εξαιρετικός πικάντικος και αρωματικός ψαρομεζές. Τη συνταγή συνοδεύει  με αρωματικό ρύζι.
Τη διαφορά στο πιάτο κάνουν οι παγωμένες μπάλες από Κατίκι Δομοκού με σχοινόπρασο, που τοποθετούνται την τελευταία στιγμή, πάνω στον  κόκκινο ζεστό ζωμό από παντζάρια.

Την Παρασκευή φτιάχνει πίτσα τσουρέκι για κύριο γεύμα. Παίρνει μία εύπλαστη αφράτη, ζύμη για πίτσα, την γεμίζει με πράσινη πιπεριά, σαλάμι αέρος και Κατίκι Δομοκού και την πλάθει κοτσίδα, όπως το τσουρέκι.
Τέλος ο σεφ προτείνει μία πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων, δείχνοντας την πρωτότυπη συνταγή των cupcakes .



Category:

0 σχόλια