Καψής: Η κατάληψη στην ΕΡΤ είναι πλέον θέμα εισαγγελέα

Unknown | 9/03/2013 04:17:00 π.μ. | 0 σχόλια


Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, για το Ραδιομέγαρο που παραμένει υπό κατάληψη και την πορεία στελέχωσης του μεταβατικού σταδίου της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Είναι πλέον του νόμου και του Εισαγγελέα. Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι ζήτημα, πλέον, εφαρμογής των νόμων.

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία, βεβαίως. Έγινε μια προσπάθεια, όπως σας είπα, να λυθεί το θέμα συναινετικά. Έγινε η συζήτηση με την EBU και είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημερωτικό πρόγραμμα. Εντός των ημερών θα υπάρξει και δελτίο ειδήσεων. Πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή, η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα. Πρόγραμμα εκπέμπεται πλέον μέσω διαδικτύου. Νομίζω ότι, το να κατακρατούν εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μια web tv που μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, πλέον» είπε για την κατάληψη των στούντιο της Αγίας Παρασκευής.

Όσο για τις προσλήψεις στη ΔΤ, ο κ. Καψής είπε: «Έγινε η μοριοδότηση με βάση τις δηλώσεις. Σε αρκετές έχουν γίνει λάθη, διορθώνονται και θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις για τον μεταβατικό φορέα. Όταν έχει γίνει λάθος, σκόπιμο ή όχι, αφαιρούνται τα μόρια. Ένας αριθμός από αυτούς, δεν θα προσληφθεί». «Στη θέση τους, θα μπουν επιλαχόντες. Η απαράβατη οδηγία είναι ότι δεν θα καταστρατηγηθεί η σειρά της μοριοδότηση, για κανέναν και με κανέναν τρόπο. Αυτή είναι και η πολιτική δέσμευση που έχω αναλάβει» πρόσθεσε.

«Δεν συμφωνώ ότι αργήσαμε. Πέρασε ένα αρκετά μεγάλο στάδιο διαπραγματεύσεων, με στόχο να εκπέμψει η μεταβατική τηλεόραση από την Αγία Παρασκευή γιατί η Κατεχάκη έχει σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Δεν έγινε δυνατό εξαιτίας μιας συντεχνιακής νοοτροπίας στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Αγία Παρασκευή κλειστή για τη Δημόσια Τηλεόραση», είπε ακόμα ο κ. Καψής και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει να εκπέμπει το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Ήδη, υπάρχουν δύο εκπομπές το πρωί, είναι ένα πεντάωρο ενημερωτικό πρόγραμμα με δύο εκπομπές. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει πρόγραμμα. Σιγά-σιγά προχωράει η Δημόσια Τηλεόραση».

Category: , ,

0 σχόλια