Τι σχέση έχει το ελληνικό καναλι Ε με το E Entertainment!

Unknown | 9/17/2013 03:57:00 π.μ. | 0 σχόλια


Μετά την εξαγορά του 902 από την κυπριακή-ευρωπαϊκή εταιρεία «A-Orizon Media Ltd», στη συχνότητα που είχε δοθεί ως «δώρο» στο ΚΚΕ, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να εκπέμπει το τηλεοπτικό κανάλι Ε.Αμέσως υπήρξαν πολλά ερωτήματα όπως αν το καινούργιο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι έχει κάποια σχέση με το E Entertainment, το αμερικανικό συνδρομητικό και καλωδιακό κανάλι. Λογικό αφού το λογότυπο του νέου ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού παραπέμπει… αρκετά στο λογότυπο του αμερικάνικου δημοφιλούς καναλιού.

Προσπαθώντας να μάθω αν όντως -όπως γραφόταν- το ελληνικό κανάλι είναι… αδελφό με το αμερικάνικο με σκοπό μάλιστα να αναμεταδίδει στη χώρα μας μέρος του προγράμματός του έστειλα mail σε στέλεχος του ελληνικού σταθμού, αλλά απάντηση… δεν πήρα. Έτσι ήρθα σε επικοινωνία με τους αμερικάνους που απάντησαν αμέσως.

Συγκεκριμένα λοιπόν πριν από λίγες ημέρες κινηματογραφικός παραγωγός που συνδέεται στενά με τη Universal Pictures (η οποία είναι μητρική εταιρεία του E! Entertainment Television) επικοινώνησε με τη διοίκηση του ευρωπαϊκού παραρτήματος στο Άμστερνταμ και μίλησε με την Director of Contract Administration Κρίστι Κοχ που ως υπεύθυνη του νομικού τμήματος δήλωσε ότι ουδέποτε η Universal έδωσε άδεια σε ελληνικό κανάλι για χρήση του λογοτύπου της, τονίζοντας μάλιστα ότι η μόνη εξουσιοδοτημένη στην Ελλάδα για να μεταδίδει το πρόγραμμα του Ε! είναι η πλατφόρμα της Nova. Αξίζει δε να σημειώσω ότι ζήτησε να της αποσταλεί το λογότυπο του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού και είπε ότι θα κάνει σύσκεψη με τους συναδέλφους της του εμπορικού τμήματος για να συζητήσουν τις νομικές ενέργειες που πρόκειται να κάνουν.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα αποδεικνύεται ότι δεν είναι αληθή όσα γράφονταν ότι το ελληνικό κανάλι Ε είναι… αδελφό του διεθνούς Ε! Entertainment και τα δύο κανάλια δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! Θα έχει ενδιαφέρον βέβαια να δούμε αν το αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι κρίνει ότι το λογότυπο του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού (έστω και αν αυτό άλλαξε κατάτι τις τελευταίες μέρες) παραμένει... αδελφό με το δικό του και αποφασίσει να κινηθεί νομικά.

newsit.gr

Category: ,

0 σχόλια