Η Δ.Τ. στο Ραδιομέγαρο, η ΝΕΡΙΤ στην Κατεχάκη!

Unknown | 11/17/2013 10:40:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Και επίσημα πλέον η χώρα απέκτησε δυο τηλεοπτικές κρατικές εταιρείες. Η πρώτη χωρίς εταιρικό σχήμα και με έλεγχο από τον Παντελή Καψή, η ΔΤ μετακομίζει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το οποίο φρόντισε η κυβέρνηση με εντελώς παράνομο τρόπο να εκκενώσει. Για τη δεύτερη τηλεοπτική εταιρεία, τη ΝΕΡΙΤ η οποια διαθέτει ΔΣ αλλά δεν διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι, η κυβέρνηση την μετακομίζει στο κτήριο της ΕΡΤ της Κατεχάκη.
Την απόφαση παραχώρησης «άνευ ανταλλάγματος» των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΡΤ στην Κατεχάκη, υπέγραψε την 1η Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο λόγος της «παραχώρησης» αναφέρεται η «άμεση ανάγκη απόδοσης φορολογικής έδρας»!
Στη ΝΕΡΙΤ παραχωρούνται έξι κτήρια των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη τα οποία η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα «χρησιμοποιεί για τη στέγαση των γραφείων και υπηρεσιών της ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», ενώ θα «μπορεί να προβαίνει σε οποιαδήποτε εργασία επισκευής ή μετασκευής τους που κρίνεται απαραίτητη ανάλογα με τις ανάγκες για την άσκηση της δραστηριότητάς της». Η αρχική απόφαση Στουρνάρα, τροποιήθηκε οκτώ μέρες μετά, στις 8 Νοεμβρίου, επειδή διαπιστώθηκε πως παραχωρήθηκε στη ΝΕΡΙΤ και το κτήριο της Κατεχάκη το οποίο στο μεταξύ επί λειτουργίας ακόμη της ΕΡΤ, είχε παραδοθεί στο υπουργείο δημόσιας Τάξης για τη στέγαση του «στρατόπεδου μεταναστών»!


 http://www.typologies.gr

Category: , ,

0 σχόλια